ULMUS KLUB HR by NET GREEN GROUP - 100% sigurna kupnja

Euonymus Emeral'd Gold 0,5L

Kom Zimzeleni grm - saksija P9

Euonymus Emeral'd Gold 0,5L
Euonymus Emeral'd Gold 0,5L
KN 25.00 KN 20.00 sa PDV-om *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla17-136
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Kurika lat. Euonymus fortunei ´Emerald n´ Gold´ zimzeleni grm koji u visinu može narasti do 50 cm i u širinu 0,5-1m.
Kurika - Euonymus fortunei ´Emerald  Gold´


Zimzeleni grm koji zavisno od vrste zavisi i visina. Listovi su naspramni, eliptični, glatki i sjajni po obodu blago nazubljeni. Biljke su otporne na niske temperature i zagađenja. U hortikulturi se primjenjuje za formiranje živih ograda, u kombinaciji sa drugim biljkama, soliteri ili kao pokrivači tla.


Kultivari/varijeteti:


  • Euonymus fortunei ´Emerald Cushion´ – biljka bogatog niskog, žbunastog rasta sa zelenim listovima. Naraste oko 30cm u visinu i 45cm u širinu.
  • Euonymus fortunei ´Emerald Gaiety´-  bogati žbun, svijetozelenih listova sa bijelim rubovima koji zimi dobiju ružičastu boju. Naraste do 1m u visinu i 1,5m u širinu.
  • Euonymus fortunei ´Emerald n´ Gold´ – niski kompaktni grm, svijetlozelenih listova sa svijetložutim rubom, ružičastog tona zimi. Naraste 1-1,5m u visinu i 90 cm u širinu.
  • Euonymus fortunei ´Golden Prince´  (Gold Tip) – mali kompaktni grm, tamnozelenih listova koji imaju žuto obojene vrhove.
  • Euonymus fortunei ´Kewensis´- biljka koja formira guste pokrivače tamnozelenih listova sa svijetlozelenim šarama, veličine 1cm, koji stoje na vitkim izbojcima. Naraste do 10cm u visinu.
  • Euonymus fortunei ´Minimuss´ – sličan je prethodnom kultuvari ali osnovna razlika je što ima elitično okrugle listove veličine do 6mm, a varijetet radicans ima puzavu sabljiku i tamnozelene listove.
  • Euonymus fortunei ´Variegatus´ – listovi veći nego kod radicans varijeteta, sredina listova siva ili crveno flekava.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Tehnički podaci

Vrsta Zimzeleni grm
Pakiranje Saksija P9
Podrijetlo Poljska
Dokumentacija Biljna putovnica, R-1 , ankeks XIII