ULMUS KLUB HR by NET GREEN GROUP - 100% sigurna kupnja

Kivi JAPSAI, saksija P13

Kom Actinidia arguta

Kivi JAPSAI, saksija P13
Kivi JAPSAI, saksija P13
Kivi JAPSAI, saksija P13
KN 26.00 KN 24.00 sa PDV-om *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla1-517 PL
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
   

Zahvaljujući svom bogatom sastavu, ovaj kivi je mala vitaminska bomba. Plodovi su mali, ali se javljaju ranije ( 2- 3 godine nakon sadnje), bez dlačica, i ne gule se.
KIVI JAPSAI - Actinidia arguta


Japanski kivi za razliku od drugih sorti iz porodice Actinidia sadrži 2-4 puta više vitamina i minerala. U usporedbi s limunom, koji ima 40-70 mg vitamina C na 100gr plodova, japanski kivi sadrži 120-300mg vitamina C. Plod sadrži mnogo vitamina E, B2, A, B6, kalcij, magnezij, kalij, mangan, željezo, folnu kiselinu. Bogat je enzimima koji pomažu  u varenju i neizostavan je dodatak voćnim salatama.Zahvaljujući bogatom sastavu, ovaj kivi je mala vitaminska bomba. Koristiti se i za pravljenje džemova, vina, likera, octa, za zamrzavanje, itd.
Plodovi su mali, ali se javljaju ranije ( 2- 3 godine nakon sadnje) nego kod drugih sorti iz porodice Actinidia.  Sazrijevaju krajem rujna do sredine listopada. Plodovi su veličine ogrozda, bez dlačica, i ne gule se. Otporan na vrlo niske temperature (-21°C) . 
Raste na nadmorskoj visini od 700m. Sadnice se sade u redu 2-4 m između sadnica, a razmak između redova je 3-4 m. Veličina jame za sadnju treba biti 40x40 cm i dubina 30-40 cm. Idealan pH je 5-6,5 (blago kiselo tlo). Tijekom  prve tri godine uzgoja dobro je dodavati malč ili travu da bi se održala vlaga na plantažama, i preporučeno je navodnjavanje. Prosječan prinos po sadnici je 15 kg.


Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju