Google Tag Manager ID is invalid. See logs for details

Mongolska borovnica SMOKEY

Kom In vitro kontejnerska sadnica (pakiranje P9) - Poljska

Mongolska borovnica SMOKEY
EUR 3.00 sa PDV-om *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla1-607
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
   


Kontejnerska sadnica Mongolske borovnice Smokey (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti, 100% bezvirusna.
Mongolska borovnica


Latinski naziv: Amelanchier alnifolia

Engleski naziv: ServiceberryAmelanchier alnifolia raste kao veliki grm ili manje drvo koje ponekad razvija podzemne stabljike. Cvasti sadrže 5 – 12 cvjetova, koji se razvijaju na kratkim, lisnatim mladicama, a ponekad i na vrhovima prošlogodišnjih izboja. Bobice su loptasto jabučastog oblika,  na početku crvene, kasnije postaju crne boje i obično su prekrivene voštanom prevlakom. Voće je sočno i slatko, nezahtjevna je po pitanju zemljišta. Uspjevaju u siromašnom, stjenovitom i suhom zemljištu.Sorta Smokey
(Amelanchier alnifolia)


Nastala u Kanadi, jedna od najpopularnijih sorti Amelanchiera. Raste kao grm, visine do 4.5 m i širine 6 m. Razvija uspravne izboje. Cvjeta kasno zbog čega je relativno otporan na proljetni mraz. Od svih sorti amelanchiera daje najslađe voće. Sadrži krupnija sjemena, a bobice su okruglog oblika, veličine oko 1.3 cm, tamno ljubičaste boje i prekrivene su voštanom prevlakom zbog koje izgledaju tamno plave. Rastu u grozdovima, sa 7 – 11 bobica u grozdu. Preporučljivo za džemove i žele. Voće ne dozrijeva u isto vrijeme, ali dozreo grm može dati prinos i do 7.5 kg. Plodonosi naizmjenično (daje obilnji prinos svake druge godine) kao Honeywood i Northline. Preferira osunčana i djelimično osunčana područja. Privlači insekte i ptice. Otporna je na hladnoću.

Osnovne osobine sadnice:     

Kontejnerska sadnica Mongolske borovnice Smokey (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti, 100% bezvirusna.


Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju