Google Tag Manager ID is invalid. See logs for details

Mongolska borovnica NORTHLINE 0,5L

Kom In vitro kontejnerska sadnica (pakiranje P9) - Poljska

Mongolska borovnica NORTHLINE 0,5L
EUR 3.00 sa PDV-om *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla1-605
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
   


Kontejnerska sadnica Mongolske borovnice Northline (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti, 100% bezvirusna.
Shema popusta
  • 10 = EUR 24.00
  • 50 = EUR 22.00
  • 100 = EUR 20.00
  • 200 = EUR 18.00
  • 500+ = EUR 16.00
Mongolska borovnica


Latinski naziv: Amelanchier alnifolia

Engleski naziv: ServiceberryAmelanchier alnifolia raste kao veliki grm ili manje drvo koje ponekad razvija podzemne stabljike. Cvasti sadrže 5 – 12 cvjetova, koji se razvijaju na kratkim, lisnatim mladicama, a ponekad i na vrhovima prošlogodišnjih izboja. Bobice su loptasto jabučastog oblika,  na početku crvene, kasnije postaju crne boje i obično su prekrivene voštanom prevlakom. Voće je sočno i slatko, nezahtjevna je po pitanju zemljišta. Uspjevaju u siromašnom, stjenovitom i suhom zemljištu.


Sorta Northline
(Amelanchier alnifolia)


Kanadska rana sorta. Raste umjereno kao grm, visine 4 m i širine 6 m, razvija povišene izdanke i krošnju loptastog oblika. Lišće u jesen postaje žuto, crveno i narandžasto. Cvijet je bijele boje koji obilno cvjeta. Voće je kruškolikog oblika, veličine oko 16 mm. Kad sazrije postaje ukusno, slatkog i pomalo kiselkastog oblika. Boja je tamno ljubičasta, prekrivena voštanom prevlakom zbog koje izgleda tamno plave boje. Bobice su okupljene u grozdove u kojima se nalazi od 7 – 13 bobica. Kvaliteta voća je sličan sorti Pembina, ali su krupnije i otpornije na pucanje. Dozrijavu u šestom mjesecu i odlične su za džemove, žele i punjenja za torte. Ima visok prinos kao sorta Smokey, plodonosi naizmjenično (daje plod svake druge godine) kao sorta Honeywood. Nije posebno zahtjevna što se zemljišta tiče, ali najbolje raste na osunčanim i djelimično osunčanim područjima. Privlači pčele, leptire i ptice. Otporna je na hladnoću.

Osnovne osobine sadnice:    

Kontejnerska sadnica Mongolske borovnice Northline (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti, 100% bezvirusna.

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju