Google Tag Manager ID is invalid. See logs for details

Mongolska borovnica HONEYWOOD 0,5L

Kom In vitro kontejnerska sadnica (pakiranje P9) - Poljska

Mongolska borovnica HONEYWOOD 0,5L
EUR 3.30 sa PDV-om *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla1-602
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
   

Kontejnerska sadnica Mongolske borovnice Honeywood (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti, 100% bezvirusna.

Mongolska borovnica

Latinski naziv: Amelanchier alnifolia

Engleski naziv: Serviceberry

Amelanchier alnifolia raste kao veliki grm ili manje drvo koje ponekad razvija podzemne stabljike. Cvasti sadrže 5 – 12 cvjetova, koji se razvijaju na kratkim, lisnatim mladicama, a ponekad i na vrhovima prošlogodišnjih izboja. Bobice su loptasto jabučastog oblika,  na početku crvene, kasnije postaju crne boje i obično su prekrivene voštanom prevlakom. Voće je sočno i slatko, nezahtjevna je po pitanju zemljišta. Uspjevaju u siromašnom, stjenovitom i suhom zemljištu.

Sorta Honeywood
(Amelanchier alnifolia)


Porijeklom iz Kanade. Kada je mlada razvija ravnu krošnju sa povišenim mladicama, ali kako raste godinama postaje padajuća. Naraste do 5 m visine i 4 m širine, krošnja se razvija sporo, živi i do 50 godina. Cvjeta kasnije (4 – 8 dana) nego ostale sorte amelanchiera i cvijet je manje osjetljiv na proljetne mrazove. Bobice su u prosjeku široke oko 16 mm, koji su tamno plave boje i prekriveni sa voštanom prevlakom, okupljeni u grozdovima od 9 – 15 bobica. Bobice su ukusne i malo kiselkaste, mesnate i sočne i imaju krupne sjemenke. Preporučuje se za džemove i žele. Ima visok prinos, voće sazrijeva malo kasnije nego kod ostalih sorti. Obično daje rod svake druge godine kao sorta Northline. Nije zhtjevna sorta, ali najbolje joj pristaju osunčana područja i vlažno zemljište. Privlačna je za pčele, leptire i ptice. Otporna je na hladnoću.


Osnovne osobine sadnice:    

Kontejnerska sadnica Mongolske borovnice Honeywood (pakiranje P9). Dobivena „In vitro“ tehnologijom uzgoja. Otporna je na štetočine i bolesti, 100% bezvirusna.Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju