ULMUS KLUB HR by NET GREEN GROUP - 100% sigurna kupnja

Agrotekstil SöviTex 10x0,8m

kom Folija protiv rasta korova

Agrotekstil SöviTex 10x0,8m
KN 78.00 KN 60.00 sa PDV-om *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla10-301
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Održavanjem optimalne vlažnosti zemljišta podstiče se bolji i brži rast Čarobne žive ograde, te se iz tih razloga preporučuje korištenje SöviAqua sustava za navodnjavanje
Agrotekstil SöviTex

Održavanjem optimalne vlažnosti zemljišta potiče se bolji i brži rast Čarobne žive ograde, te se iz tih razloga preporučuje korištenje SöviTex prostirke. Njena gusta PE tekstura propušta vodu a ujedno daje i mogućnost dobrog provjetravanja kako tlo ne bi promijenilo PH vrijednost i postalo kiselo. U isto vrijeme spriječava i pojavu korova te štiti  tlo od nagle evaporacije  i isušivanja, kao i stvaranja pokorice. Prostirka je otkana od PE vlakna debljine 15-25 mikrona.

Prostirka ne propušta svjetlost do tla oko korijena biljke i na taj način onemogućava klijanje i rast korovskih biljaka. Zbog ujednačene debljine vlakana i ravnomjernog tkanja, omogućeno je ravnomjerno propuštanje vode na svaki kvadratni cm. Prostirka je 80cm široka (upotrebna širina je 60cm). Prostirka pojednostavljuje tretman jer ne treba plijeviti, niti okopavati zemljište da bi ste uklonili korov i razbili pokoricu koja se stvara zbog isušivanja.

Kod primjene običnih PE folija na žalost nekad imamo suprotne efekte od onih koje smo očekivali. Iako smo spriječili rast korovskih biljaka, voda se zadržava na površini folije i isparava, umjesto da prodre u tlo do korijena biljke. Nekad uzaludno zasiječemo foliju na pojedinim mjestima jer ukoliko je zbog neravnog tla razrez na višem položaju onda se na nižem položaju stvori lokva vode koja ispari umjesto da dopre do tla.

   

SöviTex prostirka je za ovo pravo rješenje. Voda lako prolazi kroz poroznu tkaninu i održava ravnomjernu vlažnost tla, a u isto vrijeme je omogućena i adekvatna cirkulacija vazduha te spriječeno naglo isparavanje. Nakon orezivanja na 10-15cm dužine, koje se vrši u rano proljeće, prostirku treba krstasto zasjeći, što će omogućiti da se biljka lako i bez oštećenja provuče kroz napravljeni otvor. I u slučaju da smo biljku posadili u jesen, a prostirku postavljamo tek u proljeće, nakon orezivanja na visinu od 10-15cm, postavljamo prostirku duž zasada i krstasto je razrežemo (npr. nožem za tapete ili skalpelom) približno na mjestima postojećih sadnica.

   

Prosječenu prostirku lako navučemo na red zasada u dužini od 10m. Korisno je fiksirati rubove šljunkom, kamenjem ili zemljom da je jači vetar ne bi digao od tla ili je na rubovima ukopati po nekoliko centimetara.

Prednosti:
- Nije potrebno plijeviti
- Čuva vlažnost zemljišta
- Propušta vodu u zemljište
- Omogućava optimalnu cirkulaciju vazduha u površinskom sloju zemljišta
- Doprinosi gustini i stvaranju zdrave, intenzivno zelene boje žive ograde

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Tehnički podaci

Vrsta agro folija protiv rasta korova
Boja siva
Pakiranje 10m x 0,8m, pvc ambalaža
Podrijetlo Madjarska