ULMUS KLUB HR by NET GREEN GROUP - 100% sigurna kupnja

Damisol 400 ml

kom Tekuće gnojivo za žive ograde

Damisol 400 ml
KN 48.00 KN 40.00 sa PDV-om *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla10-201
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
Hrana za list Čarobne žive ograde u pakiranju od 400ml
Damisol Extra tekuće gnojivo za Čarobnu živu ogradu (Wonder Hedge) je koncentrat koji daje dodatni poticaj biljkama u vidu neophodnih hranjivih elemenata kako bi se ubrzao rast korijenovog sustava, osigurala bogata lisna masa kao i intenzivna zelena boja listova.

Zašto se bolje opredijeliti za tekuće gnojivo?

Potrebe biljaka za hranjivim elementima koji su biljki neophodni za očekivani rast i razvoj najkvalitetnije podmiruje tekuće vještačko gnojivo. S obzirom na pozitivnu visoku učinkovitost i snažno djelovanje na biljke primjenjuje se na dva načina kod prihrane biljaka.
- u vidu folijarne prihrane, odnosno prihrane preko lista – raspršivanjem (na ovaj način hranjivi elementi idu direktno gdje je biljci potrebno i efekti se vide veoma brzo)
- prihrana putem korijena (zalivanjem zemljišta okolo biljki) - prilikom sadnje potapanjem korijena


Umjetno gnojivo u granulama (sitne tvrde kuglice) sa svojstvom postepenog rastvaranja imaju rezultate samo u kombinaciji sa dovoljnom količinom vode što znači da je potrebna ili kiša ili zalivanje. Također, treba imati u vidu i problem usvajanja ovog tipa umjetnog gnojiva od strane biljke, jer ovaj vid gnojiva, odnosno prihrane nije dovoljno precizan te dolazi do rasipanja dijela gnojiva i njega najčešće koriste susjedne ili korov. Drugi mogući problem je ako je biljci potreban neki hranjivi element iz umjetnog granuliranog gnojiva kojim tretiramo tlo okol biljke je što u idealnim uslovima otopina granula putuje mjesečno maksimalno do 2cm u dubinu prema korijenu i može se desiti da na rezultat gnojiva čekamo i po nekoliko mjeseci, zavisno koliko je korijen duboko i da li je bilo dovoljno vode da rastvori granule. Umjetna granulirana gnojiva primjenjujemo obično nekoliko mjeseci ranije, uglavnom na jesen kako bi hranjive elemente biljka usvojila u proljeće. Tekuće gnojivo se koristi najčešće u razdoblju od proljeća do jeseni jer nedugo nakon njegove primjene imamo  vidljive rezultate na biljkama pružajući im tako instant prihranu. Pravilnom upotrebom ovaj način prihrane nam također garantuje najveći postotak iskorištenosti hranjivih elemenata iz gnojiva. Granulirano gnojivo najbolje bi bilo rasporediti po zemljištu u zoni korijenovog sustava. Kod biljaka sa plitkim i manjim korijenovim sustavom prilično je lako odrediti njegovo mjesto i mogući položaj što nije slučaj i kod Čarobne žive ograde. Već 2-5 mjeseci nakon sadnje, teško je sa preciznošću odrediti zonu u kojoj se prostire korjenov sustav. Zbog toga je idealno rješenje folijarna prihrana preko lista, jer je blagovremena i vrlo djelotvorna, imajući u vidu da se djeluje direktno i u vrijeme baš kada je biljci potrebno.

Šta je Damisol Extra?

Hrana za list Čarobne žive ograde u pakovanju od 400ml koja dolazi na naše tržište pod nazivom Damisol® Extra, a također je brendirana nazivom Wonder hedge što znači da je specijalno napravljena za Čarobnu živu ogradu. Pakovanje od 400ml je koncentrat koji se razblažuje sa vodom i sa tim rastvorom prskamo list. Detaljna uputstva o tretiranju naši kupci dobijaju također uz naručeni proizvod koji im dolazi na kućnu adresu posredstvom brze pošte.Damisol Damisol Extra hrana za Wonder Hedge (Čarobna živa ograda) je koncentrat koji daje dodatni prehrambeni poticaj biljci kako bi se ubrzao rast korijenovog sustava, osigurala gustina i kvalitetna struktura listova te očuvao intenzitet njihove zelene boje. Mi ne možemo ostvariti brz rast bez prave/adekvatne prehrane. Na vrlo suhim, glinastim i siromašnim tlima većina biljaka će izumrijeti, ali Wonder Hedge (Čarobna živa ograda) je i tada u mogućnosti da raste na “pola brzine” tj. onakvim rastom koji je u normalnim uvjetima. (bez čestog i redovnog navodnjavanja i prihranjivanja). U tom slučaju prijateljski preporučujemo Damisol® Extra koncentrirano tekuće gnojivo za Wonder Hedge ili Čarobnu živu ogradu. Tlo treba tretirati sa gnojivom pri sadnji u jesen i u proljeće neposredno prije aktivacije korijena. Između proljeća i jeseni dinamičan rast ćete postići prihranom preko lista koja također poboljšava i ubrzava razvoj i rast biljke.

Kako koristiti Damisol Extra?

U toku godine za njegu koncentrat cijele boce (400ml) možete razblažiti vodom (0,25%). – 1 čep boce, na bocu vode od 2 litra i nanositi prskalicom ili raspršivačem na list biljke.
Ukupana otopina bi bio dovoljan za oko 300 komada biljaka tokom cijele godine.Naši stručnjaci preporučuju Damisol Extra tekuće gnojivo za Čarobnu živu ogradu prve godine i kod sadnje prilikom prvog zaljevanja (0,15% rastvor) kako bi se osigurao brz i dinamičan rast naročito ako je zasad podignut na manje kvalitetnim zemljištima. Ukupna otopina bio bi dovoljan za tretman 250-300 stabljika.

Mi ćemo Vam naravno poslati Damisol Extra koncentrat, zajedno s Vašim sadnicama ako je naručen. Pakovanje: Plastična boca od 400ml. Dovoljno za prihranu 250-300 sadnica tokom 1 god. (30-40 metara dvoredne žive ograde)

Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju

Tehnički podaci

Vrsta gnojivo za žive ograde
Pakiranje 400 ml.
Podrijetlo Madjarska
Stanje tekuće